Politieke sekswijzer: seksualiteit is politiek

Op 14 februari, de dag van de liefde, lanceren we de Politieke Sekswijzer. Voor kiezers die seks en gelijkheid tussen man en vrouw belangrijk vinden, is er vanaf vandaag de Politieke Sekswijzer, een stemwijzer geïnitieerd door Rutgers, Amref Flying Doctors, WO=MEN en Aidsfonds. Hiermee kunnen Nederlandse kiezers bekijken welke politieke partij het beste past bij hun mening op thema’s als abortus, hiv/aidsbestrijding, internationale samenwerking en genderrechten, meisjesbesnijdenis en anticonceptie. Seksualiteit is natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend.

“Veel mensen hebben het niet door, maar de politiek heeft wel degelijk invloed op de seksualiteit van mensen, op de gelijkheid tussen mannen en vrouwen of op homo-emancipatie.

Deze stemwijzer laat door middel van stellingen zien hoe politieke partijen denken over deze issues,“ legt Ton Coenen, directeur van Rutgers, uit.

Ongeplande zwangerschappen in ontwikkelingslanden en prostitutie in Nederland lijken verschillende dingen, maar ze hebben toch iets gemeenschappelijk.

 

lees hier het volledige artikel op rutgers.nl 

www.politiekesekswijzer.nl