Van 23 tot en met 31 oktober 2010 hebben 14 creatievelingen met inhoudelijke en technische ervaring in de meeste uiteenlopende disciplines samengewerkt naar aanleiding van het thema ”De tijd van nu“.

ONDERZOEK – In de tijd van nu worden mensen continue geobserveerd en in de gaten gehouden. Is dit nou vervelend of willen we stiekem ook bekeken worden? Veel mensen hebben online een profielpagina waarop ze zichzelf profileren. Hierbij pleegt men aan de lopende band censuur op zichzelf. Want wat zet je online? En vooral; wat niet?

Tijdens een reeks observaties zijn de deelnemers van Shaken Fall ‘10 op verschillende manieren vastgelegd.
Wat doet het met mensen als ze weten dat ze geobserveerd worden? En wat doet het met hen als ze de
controle verliezen op het beeld wat er van hen wordt gecreëerd? Je kunt nog zo hard proberen je in social media een beeld aan te meten, maar het beeld dat mensen van je hebben heb je uiteindelijk niet in de hand. Wat doe jij met deze wetenschap? Hoe gedraag jij je als alle ogen op jou gericht zijn?

 

THEATERRECENSIE – In de tijd van nu staat de digitalisering centraal. Iedereen heeft online enorm veel
vrienden, followers en sommigen zelfs fans. Maar wie van deze mensen kent jou nou eigenlijk echt? Wie weet er meer van jou dan er vermeld staat in oppervlakkige tweets of te zien is op de foto’s van de feestjes waar je bent geweest? Waar zijn we mee bezig?

Lotte Rensen laat in “Dit ben ik echt” zien wie zij echt is. Geen opsmuk maar de ongepolijste versie van
zichzelf. In haar dagelijkse contacten maakt zij zichzelf ook met enige regelmaat schuldig aan het feit dat zij zich anders voordoet dan wie zij werkelijk is en geeft ze op deze momenten maar een eenzijdig beeld van zichzelf. Ze ontleent dan ook een deel van haar eigenwaarde aan het beeld dat anderen van haar hebben.

“Maar om echt contact te hebben moeten beide partijen zich open en eerlijk opstellen.”

Dit is Lotte Rensen. Wie ben jij?